Onthulling van het herdenkingsmonument

foto_hemelvaart 5 Op 14 mei 2015, Hemelvaartsdag is het monument voor Pijke, Antoine, Christiene, Quint en Simone onthuld. Vijf zwerfkeien, naast elkaar en van verschillende grootte liggen nu voor de eerder door Spaarnelanden geplante boom. De zwerfkeien zijn afkomstig uit Denemarken. Antoine en Simone hielden erg van Scandinaviƫ. Het waren echte reizigers, die over de hele wereld zwierven. De keien symboliseren ook de eeuwigheid. Het monument staat vlak bij hun huis, vlakbij de school en het kinderdagverblijf van Quint en Pijke.

 

In iedere steen staat een woord gebeiteld, passend bij het karakter van Pijke, Antoine, Christiene, Quint foto_hemelvaart 2en Simone: Lachen, Ontmoeten, Groeien, Spelen en Proeven. De plek aan de Nieuwe Gracht is daar ook voor bedoeld. Om te spelen en te klimmen, om te ontmoeten, om te lachen, om het groeien van de boom te volgen. Misschien om iets lekkers te proeven. En om de herinneringen aan hen te kunnen blijven koesteren.

Na een mooi woord van vriend Rob Smits werden ook vijf duiven losgelaten door het neefje, het nichtje, vriendjes en vriendinnetjes van Quint en Pijke.

Het initiatief voor het monument werd genomen door Rob Smits en Lisan van Kessel. Dat er nu een gedenkteken staat op deze plek aan de Nieuwe Gracht is ook te danken aan de gemeente Haarlem, Spaarnelanden en alle donateurs aan de Stichting PACQS.